add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • 0746166977
  • electro-marker-icon Romania
  • Monede
    • RON
    L/A

~ Actualizat 2024

  • Procedura retur produse
  • Renuntarea la cumparare

Regulament privind serviciul de retur

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu gratuit oferit clientilor P-Novelty Shop S.R.L., societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul in Jabar, judetul Timis, nr.99, Com.Boldur, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J35/657/2021, numar de inregistrare fiscala RO 43745859.

 

Prin acest serviciu, clientii Gadgetry pot returna gratuit in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate de pe www.gadgetry.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.

 

Clientii P-Novelty Shop S.R.L. sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu gratuit.

Acestia pot fi persoane fizice  sau persoane juridice care au achizitionat produse de pe www.gadgetry.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentantii persoanei juridice titulare a facturii fiscale GADGETRY.

 

Cum puteti returna produsele achizitionate de la GADGETRY?

Produsele cumparate de pe www.gadgetry.ro pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice:

prin completarea Formularului de Retur afisat pe site la sectiunea Acces Rapid -> https://flexreturnapp.com/s/gadgetrymag sau

declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail sau fax).

 

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:

de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.gadgetry.ro ; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri.

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

 

Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:

Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;

Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport.

 

Produse care nu sunt acceptate la retur

Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au  fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare (ex.: rezerve de periute dinti, casti in ear, cosmetice);

Inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

Produse de ingrijire personala care au fost desigilate (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate ingrijire corporala, periute de dinti, irigatoare bucale, perii rotative, termometre);

Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, etc.), jocuri desigilate;

Cartuse desigilate, tonere care sunt prezentate desigilate pentru retur;

Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;

Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;

Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;

Folii de protectie pentru ecrane (telefoane, tablete, eBook readere, laptop etc.) care au fost deja utilizate;

Produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;

Acumulatorii, becurile obisnuite, becurile cu halogen (scoase din cutia originala);

Daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau dezambalat;

In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

 

Produse care sunt acceptate la retur in anumite conditii:

electrocasnice mici care au fost utilizate si sunt trimise curatate,igenizate si fara miros pentru retur (cosuri smart, aspiratoare, roboti bucatarie, mixere, masini de tocat, aparate de gatit, blendere, storcatoare fructe, fiare si statii de calcat, aparate de cafea);

electrocasnicele mari care au fost utilizate si sunt aduse curatate,igienizate si fara miros pentru retur (aparate frigorifice, aparate de gatit, masini de spalat, uscatoare rufe, hote);

 

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza GADGETRY cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur disponibil pe site.

Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur de pe site, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va returna prin transfer in cont bancar, atunci cand clientul a platit prin ordin de plata, prin iTransfer sau in numerar.

 

 

In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

Restituirea se va face in cel mult 5 zile de la data la care GADGETRY intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care GADGETRY este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, GADGETRY va prelungi termenul in mod corespunzator.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii GADGETRY vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

 

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare: toate costurile sunt suportate de catre Gadgetry.

GADGETRY poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.

 

                                                                                         P-NOVELTY SHOP SRL